Skanör
Gästgivargård:
Gästis har funnit sedan 1800
talet men sedan brann det ner och då byggde vi ett nytt som var klar 1913. Den
som äger stället är familjen Wilander. Gästis byter meny ungefär 4-5 gånger per
år. Gästis är mest känd för gåsmiddagen.
Gåsmiddagen serveras på under hela november.
Mårten gås är den 11 november. Ungefär 320 personer äter gås under denna
period. Då är mycket jobb. Det är en tradition att äta gås i Skåne och den
traditionen har funnits sedan gästis startade.
Gåsmiddagen serveras med
svart soppa, gjord på gåsens blod, gås med potatis och kål och till efterrätt
äter man äppelkaka med vaniljsås.
Varje
måndag levereras 400 gäss som går åt på en vecka och på 5 veckor går det åt
2000 gäss. Dom styckar och plockar gässen själv.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar