fredag 13 januari 2017

Skanörs Gästgivargård:

Skanör Gästgivargård:
Gästis har funnit sedan 1800 talet men sedan brann det ner och då byggde vi ett nytt som var klar 1913. Den som äger stället är familjen Wilander. Gästis byter meny ungefär 4-5 gånger per år. Gästis är mest känd för gåsmiddagen.
 Gåsmiddagen serveras på under hela november. Mårten gås är den 11 november. Ungefär 320 personer äter gås under denna period. Då är mycket jobb. Det är en tradition att äta gås i Skåne och den traditionen har funnits sedan gästis startade.
Gåsmiddagen serveras med svart soppa, gjord på gåsens blod, gås med potatis och kål och till efterrätt äter man äppelkaka med vaniljsås.
Varje måndag levereras 400 gäss som går åt på en vecka och på 5 veckor går det åt 2000 gäss. Dom styckar och plockar gässen själv.  



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar